Ilyen egy Hi-Tech bőrápoló: Natics Éclat szérum

10:12



2017 nyarán a Natics piacra dobta az itthon fellelhető leghatékonyabb C-vitaminos szérumot, én pedig szentül meg voltam győződve arról, hogy ezt az év végéig már senkinek és semminek nem sikerül túlszárnyalnia, próbálkozzon bármivel is. Novemberben aztán nagyot néztem, amikor nem lett igazam és maga a márka múlta felül önmagát (újfent, hiszen folyamatosan ezt teszi), ugyanis egy laza mozdulattal az orrunk elé toltak egy komplett, 9 különféle szérumból álló termékcsaládot. Ha téged is érdekel, mire számíthatsz tőlük, milyen egy Hi-Tech bőrápoló és mit jelent az igazi professzionalizmus a kozmetikumkészítésben, olvasd el a mai bejegyzésemet!

Aki ebből  a kínálatból nem találja meg az egyéni problémájára megfelelő orvosságot, az megérdemli, hogy csúnya maradjon a bőre. Durván hangzik, de mivel mind a 9 szérum különböző bőrproblémára fókuszál és egyben multifunkcionális is, ezért gyakorlatilag lehetetlen, hogy valaki, akinek nem tökéletes az arcbőre, ne találjon legalább egyet, amire azt mondaná, hogy ez kell nekem.

Estig itt ülnétek, ha elkezdeném fejtegetni az egyes készítmények összetételét. Elég impozáns, ha csak összegezzük, hogy négy különböző hatóanyagra épülő hámlasztó, három nyugtató, mélyhidratáló és feszesítő, valamint két folhalványító szérum alkotja a Sérum Professionnel termékcsaládot. Az egyes termékek gazdag és változatos összetételük miatt mind-mind több problémára is használhatóak, így egy szérummal átlagosan három gondot kezelhetünk, de ez inkább csak a minimum.


Az "újgenerációs", a "Hi-Tech", a "professzionális", a "multiaktív" és egyéb hangzatos jelzők nem csupán a modern, 100 %-ig higiénikus és veszteségmentes airless tégelyek, vagy a szépen csengő, elegáns francia elnevezések miatt szerepelnek  a termékek és maga  a márka leírásában, emögött az egész mögött tényleg hatalmas tudás, rengeteg munka, idő és energia bújik meg. Amíg a legtöbb natúrkozmetikum megelégszik pl. a könnyen beszerezhető növényi olajokkal, addig a Natics a világ végére is elmegy és kiad egy vagyont egy olyan alapanyagért, ami már csak a színében is tízszer lekörözi a hazai beszállítókét, hát még hatóanyagtartalmát tekintve. A labor itt tényleg olyan, mint a filmekben mutatott, kémcsöves-műszeres steril terem, ahol tapasztalt és magukat folyamatosan képző vegyészek alkotják meg számunkra a legjobbat.
Hogy Robi, a Natics édesapja mennyire maximalista, arról egy vele készült interjúban teljesen  megbizonyosodhattok:


Na de térjünk rá a bejegyzés fő témájára, vagyis az általam választott szérumra. Konkrétan egy napig gondolkodtam, hogy melyiket válasszam, hiszen annyi ígéretes hatóanyag áll a rendelkezésünkre: AHA, BHA, PHA, niacinamide, arbutin, hyaluronsav, calamin, csak hogy néhányat említsek...Végül, nagy nehezen az alpha arbutinra épülő, folthalványító és bőregységesítő Éclat szérum mellett döntöttem, mert úgy éreztem, erre volt akkor  a leginkább szüksége a bőrömnek.



Az Éclat szérum a pigementfoltokat, pattanások után maradt elszíneződéseket igyeszik eltüntetni, ezzel együtt egy egyenletesebb bőrfelszínért küzd, valamint mélyen hidratál és anti-aging hatással is bír.

Aktív hatóanyagok:

  • Alpha arbutin: rendszeresen használva folthalványító és antibakteriális hatású
  • Fehérliliom és édesgyökér-kivonat: bőrfeszesítő, gyulladáscsökkentő
  • Biopeptid: a Natics által szabadalmaztatott borsófehérjéből kinyert peptid, amely növeli a kollagén és a hialuronsav termelődést  a bőrben
  • Hialuronsav-mátrix: különböző molekulasúlyú hialuronsavak láncolata
  • Phyto-active komplex: 9 növényi kivonat harmóniája (matcha tea, barbadoszi cseresznye, bambusz, aloe vera, édesgyökér, íriszgyökér, damaszkuszi rózsavíz, E-vitamin)
A szérum egy nagyon könnyű, törtfehér színű folyadék, meghatározhatatlanul finom illattal. A leginkább talán olyan, mint amikor a hegyek között egy virágos patak partján jó mélyet lélegzünk: ez a legisztább forrásvíz, amiből csak meríthetünk, miközben a szél enyhe virágillattal járja át a hajunkat.


És hogy milyen a gyakorlatban? Pont olyan, amilyennek elképzelitek. Könnyű, szinte észrevétlen a bőrön, egy perc múlva már nyoma sincs, de a hatása bizony ott marad. Idén télen nem vízhiányos a bőröm,  nem maradnak a pattanások után csúnya elszíneződések, a hegek gyorsabban gyógyulnak, pedig nem volt egyszerű dolog az évszakváltás, nem emlékszem, mikor szenvedtem meg utoljára ennyire, mostanra mégis azt mondhatom, sikerült rendbe raknom magam és újra egyensúlyba hoznom a bőröm állapotát. Fontos, hogy nem azonnali az eredmény, jó néhány hétig használni kell, hogy lásd a változást, ez a szérum azért felel, hogy hosszú távon legyen szép a bőröd, nem a rapid segítségnyújtás a feladata.

Én az esti rutinomba illesztve szerettem meg igazán, hetente kétszer egy könnyű hidratálóval, vagy csak tonikkal keverve  le is tudom a megúszós rutinomat, amikor már nincs energiám végigcsinálni az összes lépést, de tudom, hogy egy ilyen kozmetikumot használva még így is nagyon sokat teszek a bőrömért. Természetesen mint minden hámlasztó, vagy antioxidáns mellett, az Éclat esetében is szükséges a fényvédő használata.


Prémium kozmetikum lévén az ára nem alacsony, de min. fél éves használatra biztosan elég, nálam a  Natics szérumok egy évig kitartanak, pedig hetente többször is kenem őket, így talán más megvilágításba kerül az ár-érték arány számotokra is.

A teljes Sérum Professionnel termékcsaládot megtaláljátok részletes leírással itt: http://natics.hu/serum_professionnel/

Ez is érdekelhet

2 megjegyzés

  1. Nagyon izgalmas az új kínálat, szívesen kipróbálnám a niát (életem összetevője, egy csoda) vagy az egyik hámlasztót, de az árak nagy visszatartó erők sajnos :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ezt együtt használod a Niával (akár a The Ordinary-tól), akkor még jobb lesz az eredmény, szépen kiegészítik egymást :)

      Törlés

Iratkozz fel!